Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Εξωτερικού Χώρου

 

Στις εγκαταστάσεις μας, θα βρείτε πολλά φυτά καλλωπιστικά εξωτερικού χώρου...

 

 • Impatients

   

  Ονομάζεται και Έρωτας και έχει λουλούδια σε φωτεινά χρώματα όπως: κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί, δίχρωμα (άσπρο-ροζ) και άλλα. Ανθίζουν από την άνοιξη και κρατάνε τα λουλούδια τους μέχρι το φθινόπωρο και προτιμούν σκιερά μέρη και συχνό πότισμα.Το χειμώνα απαιτούν προστασία απο το κρύο.

 • Αλεξανδρινό - Poinsettia

  Ονομάζεται και Έρωτας και έχει λουλούδια σε φωτεινά χρώματα όπως: κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί, δίχρωμα (άσπρο-ροζ) και άλλα. Ανθίζουν από την άνοιξη και κρατάνε τα λουλούδια τους μέχρι το φθινόπωρο και προτιμούν σκιερά μέρη και συχνό πότισμα.Το χειμώνα απαιτούν προστασία απο το κρύο.

 • Αριά

  Δένδρο αειθαλές, δικότυλο της οικογένειας των Φηγιδών.

  Φτάνει σε ύψος ως 20 m ιδίως όταν ζει μέσα σε πυκνά δάση, ενώ μεμονωμένα πετά κλαδιά σε μικρό ύψος από το έδαφος και σχηματίζει ακόμη πυκνή, ωοειδή με βαθυπράσινο χρώμα.

  Έχει φύλλα δερματώδη ωοειδή-προμήκη ή λογχοειδή βαθυπράσινα, λεία από πάνω, υπόλευκα από κάτω. Τα χείλη τους μπορεί να είναι ακέραια οδοντωτά ή εντελώς αγκαθωτά.

  Οι καρποί της είναι έμμισχοι ή σχεδόν επιφυείς με κύπελλο ημισφαιρικό που περιβάλει το βαλανίδι ως τη μέση και έχει χρώμα μαυριδερό κατά την ωρίμανση.

   

 • Βελανιδιά

  Είναι δέντρα ψηλά, αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές περιοχές. Ο καρπός της βελανιδιάς είναι το βελανίδι, χρήσιμο για ζωοτροφές και στη βυρσοδεψία. Το ξύλο όλων των ειδών είναι βαρύ, σκληρό και δεν σαπίζει εύκολα. Χρησιμοποιείται στην οικοδομική, ναυπηγική, επιπλοποιία, στην κατασκευή σανίδων, δοκαριών και παρασκευάζονται από αυτό ξυλάνθρακες πολύ καλής ποιότητας.

   

 • Γκιακαράντα

  Τα φύλλα της είναι πτερωτά με πολλά μικρά οδοντωτά φυλλαράκια να τα περικλείουν. Τα άνθη της έχουν χρώμα μπλε, μοβ και σπανιότερα λευκά ανάλογα με το είδος σχηματίζοντας ωραίες μακριές ταξιανθίες. Σχεδόν όλα τα είδη της γιακαράντα είναι καλλωπιστικά φυτά και μερικά είναι αυτοφυή άλλα καλλιεργούνται και φυτεύονται σε διάφορα πάρκα δημιουργώντας δεντροστοιχίες.

   

 • Γιούκα - Yucca

   Το γένος Yucca είναι μια από τις πιό όμορφες ομάδες φυτών εγγενών στο νέο κόσμο. Περιλαμβάνει περίπου 40 είδη, τα περισσότερα από τα οποία εμφανίζονται στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Αν και βρίσκονται συχνά σε ξηρές περιοχές ερήμων, μερικά είδη είναι εγγενής στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και τα καραϊβικά νησιά.

 • Έλατο - Abies Normanniana

  Κωνοφόρο που προέρχεται από βόρεια, ψυχρά και υγρά ΄κλίματα. Χρειάζονται βαθιά, χαλαρά εδάφη με καλή αποστράγγιση και μεγάλη σχετική υγρασία στον αέρα.

   

  Για να σας κρατήσει περισσότερο την γιορτινή περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς τοποθετήστε βαμβάκι στο κάτω μέρος του κορμού του και να το κρατάτε υγρό.

 • Ιβίσκος συριακός

  Από τους ωραιότερους καλλωπιστικούς θάμνους. Φυλλοβόλο, κλαδεύεται και πρεμνοβλασταίνει έντονα, ευδοκιμεί μέχρι 600μ υψόμετρο. Παράγεται σε 4 ποικιλίες.

   

 • Ιτιά Κλαίουσα

  Φυλλοβόλος καλλωπιστικός δενδρώδης θάμνος. Αναπτύσσεται σε γόνιμα εδάφη και όλα τα υψόμετρα, απαιτητικό σε υγρασία. Κλαδεύεται έντονα και θεωρείται από τα ωραιότερα καλλωπιστικά. Κατάλληλο για κήπους, αυλές, πάρκα κ.λπ.

   

 • Κυκλάμινο-Cyclamen

  Γνωστό σε όλους μας, ένα πανέμορφο λουλούδι που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ελληνικής φύσης. Επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που χαρίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων.

   

  Πρόκειται για βολβώδη φυτά (οι βολβοί τους όμως έχουν σχήμα καρότου κι όχι κρεμμυδιού) και ανθίζουν από το Νοέμβριο έως τα τέλη Ιανουαρίου ενώ στη φύση η ανθοφορία αρχίζει από το Σεπτέμβριο και διαρκεί περίπου μέχρι το Δεκέμβριο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ποικιλίες, που όμως δεν ευδοκιμούν στην Ελληνική ύπαιθρο, που ανθίζουν από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού.

   

   

 • Λεύκα Αργυρόφυλλη

  Είναι φυλλοβόλο δένδρο, με ωοειδή φύλλα και λευκό κορμό που αναπτύσσει μεγάλο ύψος, μέχρι 50 μέτρα. Τα άνθη της σχηματίζουν κρεμαστές ταξιανθίες ιούλων και οι καρποί τους καλύπτονται από λευκό χνούδι.

 • Μιμόζα Νικαίας

  Δένδρο αειθαλές, ύψους 5-7 μέτρων. Ανθίζει Δεκέμβριο-Φεβρουάριο με άνθη κίτρινα, ζωηρά, σφαιρικά, με λεπτό άρωμα, κατά ταξιανθίες. Είναι ευαίσθητο στα ασβεστούχα εδάφη, για αυτό εμβολιάζεται πάνω στην Ακακία την πολυανθή (Acacia floribunda) που είναι ανθεκτική σε τέτοια εδάφη. Ευαίσθητη στο ψύχος.

   

 • Πανσες - Violet (Viola)

  Ο πανσές Violets (Viola) είναι ανθοφόρα φυτά της οικογένειας Violaceae που έχει περίπου 400-500 είδη και προέρχονται κυρίως από το Βόρειο ημισφαίρο, αλλά και από την Χαβάι, Αυστραλία και τις Άνδεις στην Νότιο Αμερική.

   

  Τα άνθη τους έχουν σχήμα καρδιάς και είναι ασύμμετρα, και τα βρίσκουμε σε μώβ (βιολετί), μπλέ, κίτρινο, άσπρο, μπέζ ή και δίχρωμους μπλε και κίτρινους χρωματισμούς. Ανθίζουν άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.

   

   

 • Πρίμουλα - Primula

  Υπάρχουν περίπου 400 - 500 είδη Primulaceae. Φυτεύονται για το όμορφα μώβ, κίτρινα, κόκκινα, ρόζ ή άσπρα λουλούδια τους που εμφανίζονται την άνοιξη. Προτιμάει το σκιερό μέρος.

   

 • Τριανταφυλλιές - μοσχεύματα

  Η τριανταφυλλιά δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. Θα αναπτυχθεί όμως καλύτερα σε εδάφη ουδέτερα ή ελαφρώς όξινα, σκαμμένα βαθιά με καλό αερισμό, αποστράγγιση (σε χώμα που πίνει καλά το νερό). Σε περίπτωση που ο κήπος σας ή η γλάστρα σας δεν διαθέτει ένα τέτοιου είδους χώμα, μπορείτε να το δημιουργήσετε με ανάμειξη του χώματος του κήπου και καλής ποιότητας φυτόχωμα, σε αναλογία 2 προς 1.

 • Τριανταφυλλιές πολυανθείς,αναρριχωμενο

  Τα φυτά είναι φυτεμένα σε μπάλα χώματος συγκρατημένο με οικολογικό δίχτυ που αποσυντίθεται σταδιακά στο έδαφος. Με τη συσκευασία αυτή οι ρίζες των φυτών προστατεύονται περισσότερο , αποφεύγοντας το μεταφυτευτικό σοκ.

 • Φίκος Μπένζαμιν 1 μέτρου

  Φυτό εσωτερικού χώρου, ο κορμός διμορφομένος σε σχήμα σπιράλε. Το φύλλομα σε πράσινο , πρασινο-κίτρινο και ανοιχτό πράσινο χρώμα.

 • Φικος Μπένζαμιν 1,5 μετρου

  Ιδανικό φυτό γιά καταστήματα, γραφεία, σπίτια, μπαλκόνια ,βεράντα. Ο κορμός είναι διμορφομένος σε σπιράλε.

 • Φλαμουριά

  Η φλαμουριά με τις πολλές κοινές ονομασίες (φλαμούρι, τίλιο, φιλουριά, φιλύρα κ.α.) είναι ένα φυλλοβόλο και εντυπωσιακό δέντρο μεγάλου μεγέθους.

 • Φοίνικας κανάριος

  Σε μεγάλη ηλικία φτάνει περίπου τα 15 με 30 μέτρα ύψος (αναλόγως το κλίμα της περιοχής) και είναι ανθεκτικός στο κρύο μέχρι θερμοκρασίες των -15oC.